Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Richarlisons konstspark utsedd till VM:s snyggaste mål Foto: Bildbyrån

Richarlisons drömmål säkrade segern för Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Brasilien pressade men fick inte hål på Serbien.

Då blixtrade Richarlison till två gånger om på elva minuter – där det andra målet var en läcker cykelspark.

Tottenhamstjärnans mål gav segern till Brasilien med 2-0 i deras öppningsmatch i VM.

De mesta världsmästarna gav sig in i mästerskapet i Qatar på torsdagskvällen, det mot Serbien. Som en av turneringens guldfavoriter är förväntningarna på Brasilien högt ställda.

Men de fick det inte riktigt att stämma tidigt i matchen, även fast spelövertaget fanns där.

Till sist kom isbrytaren. Den stora fixstjärnan Neymar Jr skaffade sig utrymme med en fin bollmottagning precis utanför straffområdet, lämnade över till Vinicius Jr som sköt lågt mot bortre stolpen. På returen kunde Richarlison hugga till och göra 1-0 efter dryga timmen spelad.

Men matchens stora höjdpunkt kom elva minuter senare. Återigen var Vinicius Jr med i uppbyggnaden med ett inspel till Richarlison från vänsterkanten. Bollmottagningen blev kanske inte riktigt som tänkt, men Richarlison utnyttjade den uppstudsade bollen på bästa vis med en urläcker cykelspark som betydde 2-0.

– Skandalöst snyggt från Richarlison. Det är väldigt tydligt hur mycket det betyder för honom att representera sitt land och det här är natten han har drömt om så länge, säger Sky Sports expert Adam Bate.

Se målet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.