Roberto Mancini var väldigt besviken efter Italiens kvalförlust. Foto: Alberto Pizzoli/AFP/TT

Roberto Mancini efter förlusten mot Nordmakedonien: ”Största besvikelsen”

Uppdaterad
Publicerad

Europamästarna Italien missar VM efter förlust mot Makedonien.

En chock för det fotbollstokiga landet.

– Förra sommaren innebar den mest underbara glädjen, nu kom den största besvikelsen, säger förbundskapten Roberto Mancini.

Italien dominerade mötet med Nordmakedonien.

Men efter efter ett sent mål av Aleksandar Trajkovski missar de regerande Europamästarna VM för andra gången på raken, då de ju förlorade mot Sverige i playoff-spelet till VM 2018.

VM-kval fotboll

– Det är svårt att säga något nu. Jag vet inte vad jag ska säga, sade en besviken Roberto Mancini på presskonferensen efter matchen, och fortsatte senare:

– Förra sommaren innebar den mest underbara glädjen, nu kom den största besvikelsen. Det är inte så lätt att tänka på andra saker, för jag är väldigt ledsen för grabbarnas skull. Jag älskar dem mer nu än i juli. Jag är tränare och det är jag som är den ytterst ansvarige – inte grabbarna. De har en fantastisk framtid framför säg, de är de bästa spelarna för framtidens landslag.

– Vi förtjänade inte den här förlusten.

Italien dominerade matchen och sköt hela 32 skott, att jämföra med Nordmakedoniens ynka fem.

SE MER: Italien missar VM – utslaget av Nordmakedonien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet