Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Robin Olsen njuter av att vara hemma i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Första herrlandskampen i Malmö sedan 2016.

Och tidigare MFF-målvakten Robin Olsen njuter över att vara hemma.

– Det känns fantastiskt, säger han.

Sverige missar som bekant fotbolls-VM efter att ha förlorat playoff-finalen mot Polen i våras. En förlust som fortfarande svider och är en av anledningarna till att Robin Olsen inte planerar följa mästerskapet i Qatar.  

– Den där Polenmatchen sitter fortfarande i och det gör otroligt ont. Så VM är inget jag kommer titta på, jag har roligare saker för mig, säger han.   

Men den svenske målvaktens ovilja har också en politisk dimension.   

– Det blir tråkigare och tråkigare med alla skriverier. Allt från hur de har fått mästerskapet till hur de behandlar arbetare. Nu läste jag att de ska förbjuda ölen för fansen. Det gör inte att jag blir mer intresserad av att titta kan jag säga.

”Tanken är att jag ska komma hem en dag”  

Under lördagen möter svenska landslaget Algeriet i en träningslandskamp. Matchen spelas i Malmö, Robin Olsens födelseort och klubben han både fostrades i och senare spelade för i allsvenskan.

– Det känns fantastiskt, jättekul. Det var en speciell känsla att landa med laget på Sturup. Normalt sett så sitter man med telefonen och hörlurarna när man sitter på bussen med laget. Men hela vägen från Sturup tittade man bara ut

Anton Tinnerholm har skrivit på för MFF och kommer hem, har du sådana tankar?    

– Absolut, men inte just nu. Det dröjer några år. Men tanken är att jag ska komma hem en dag och avsluta karriären här hemma. Det var här det började och det är här det ska sluta. Men det kommer ta några år.    

Glänser i landslaget – tuffare i klubblaget  

Sedan början av året har Robin Olsen spelat i PL-klubben Aston Villa. Men det har blivit blygsamt med speltid och varit en turbulent tid under hösten, när tränaren Steven Gerrard byttes ut mot Unai Emery.  

Kan du ta med dig dina prestationer i landslaget tillbaka in i klubblaget?    

– Absolut. Folk har pratat om speltiden i klubben och att jag ändå har kommit hit (till landslaget) och presterat. Det kommer jag alltid bära med mig, säger Olsen.

Sverige möter Algeriet i Malmö i kväll, träningslandskampen har avspark klockan 20.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.