Robin Olsen är redo för matchen mot Rumänien i morgon. Foto: Bildbyrån

Robin Olsen redo för Rumänien

Publicerad

Robin Olsen är redo inför morgondagens EM-kvalpremiär mot Rumänien.
– Vi avslutade den förra samlingen väldigt bra, så det är en bra känsla, säger han till SVT Sport.

Kvalet mot EM 2020 börjar i morgon när Sverige tar emot Rumänien hemma på Friends Arena. Sveriges motsåndare Rumänien beskrivs som ett lurigt lag som är bra i omställningsspelet. Men Sveriges målvatk Robin Olsen är inte rädd för att vara sysslolös.

Ni väntas föra matchen, hur speciellt är det för dig?

– Det är klart att för vi matchen är det perfekt. Men jag kommer att hålla mig på tårna. Man vet aldrig, de kan få en omställning som kan resultera i en bra chans från dem så det får jag vara beredd på, säger han till SVT Sport.

Det är inget konstigt för dig?

– Jag har spelat i många klubbar som har haft mycket boll så jag har lärt mig att kunna hantera det också. Kommer det ett läge i 90:e minuten, trots att jag inte har haft mycket att göra i 90 min så måste jag vara beredd. Vem vet, vad som helst kan hända

Hur är känslan inför premiären?

– Det är en bra känsla, en väldigt bra känsla. Det kommer att bli mycket folk på läktaren och det känns bra i laget. Vi avslutade den förra samlingen väldigt bra, så det är en bra känsla.

Och din egen form är bra?

– Absolut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer