Robin Olsen och Filip Helander (arkiv). Foto: TT/Bildbyrån

Roma hade stora problem med att avfärda nedflyttningshotade Bologna på hemmaplan i kväll.

Men huvudstadslaget kan tacka sin svenska målvakt för segern.

Robin Olsen, tillbaka från skada, var lysande i målet i 2-1-segern.

Robin Olsen har missat de två senaste Roma-matcherna på grund av skada.

Men i dag var svensken tillbaka i målet i hemmamatchen mot Bologna – och han ställdes minst sagt på prov.

Bologna hade flera högkaratiga målchanser under de första 45 minuterna och hade det inte varit för svensken borde gästerna varit i ledning.

Helander syndabock

Men Roma kunde ta ledningen i den 55:e minuten när Bolognas svenske landslagsmittbacken Filip Helander tacklade Stephan El Shaarawy innanför straffområdet och orsakade en straff.

Aleksandar Kolarov gjorde sedan inga misstag från elva meter.

Matchen slutade till slut 2-1 till hemmalaget efter att gästernas Nicola Sansone lyckats få en boll förbi Olsen i slutminuterna, otagbart för svensken.

Det fanns även ytterligare en svensk spelare på planen. Mattias Svanberg fick hoppa in med 20 minuter kvar för Bologna.

Segern innebär att Roma fortfarande är kvar på en femteplats i Serie A.