Foto: Bildbyrån.

Robin Quaison: ”Jag tycker att vi är överlägsna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige stod för en heroisk upphämtning mot Norge i EM-kvalet, men tappade till oavgjort på övertid. Målskytten Robin Quaison såg ingen anledning att glädjas över delad pott.

– Jag vill helst vinna matchen, men visst jag gjorde två mål, men jag borde gjort ett till, säger han till SVT Sport.

Sverige hade en gyllene chans att ta hem tre poäng efter en dramatisk upphämtning i EM-kvalet mot Norge. Robin Quaison tvingade fram ett självmål till 2-2 och och satte även 3-2 i den 92:a matchminuten.

Då såg han ut att föra landslaget till seger.

EM-kval fotboll

Men så kom kallduschen. Norge kvitterade på stopptid, på lagets enda hörna. Slutresultatet 3-3 i slutsekunderna lär lämna sina spår hos de blågula, i alla fall i ett par timmar.

– För mig personligen, vi är överlägsna, bättre än dem hela matchen, säger Quaison till C More.

Svensk spelövertag

Sverige hade ett spelövertag i stora delar av matchen. Och Bundesliga-spelaren Quaison höjde sitt lag efter matchen.

– Visst har de 2-0 men matchbilden speglar inte det. Jag tycker att vi är överlägsna, vi är mycket bättre än dem.

Och han var inte intresserad av att prata om sin målproduktion. Den 25-årige stockholmaren har nu gjort två mål på två matcher (2-2-målet mot Norge ändrades senare till självmål av norske mittbacken Håvard Nordtveit).

– Jag borde ha gjort ett till mål, nicken skulle ha varit mål, ju mer tiden går så känner jag mer att jag gjort de här två målen, det är lite upp och ner, säger Quaison till SVT Sport.

– Det är det här jag har drömt om, att spela för landslaget och göra mål, att hjälpa mitt land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet