Rosengård drar ifrån i toppen

Rosengård visade varför de ligger i toppen, och Djurgården i botten, när de besökte Stockholms stadion. Serieledarna dominerade matchen totalt, och vann till slut med 3-0.

– Vi jobbar hårt för varandra och gör tre mål, vi gör en bra match, säger Lisa-Marie Utland till SVT Sport.

Rosengård hade inför matchen mot Djurgården samma poäng i toppen som Linköping och Vittsjö, men med en match mindre spelad. Och det syntes tidigt att det inte var något som laget var nöjt med, för i den första halvleken så parkerade Rosengård på Djurgårdens planhalva och pressade på för ett ledningsmål.

Tungt misstag för Djurgården

Men Djurgården stod emot bra defensivt, och höll sig länge kvar i matchen. Men med bara minuten kvar av halvleken så kom kallduschen. När stockholmslaget skulle spela upp bollen så tog den istället på en försvarares rygg, och studsade till Rosengårds Hailie Mace. Och hon gjorde inga misstag när hon i straffområdet tog kontroll på bollen, vände upp, och hittade Anam Imos panna framför mål, och Rosengård fick med sig en 1-0-ledning i paus.

Fortsatt dominans från Rosengård

I andra så fortsatte det att vara mycket spel på Djurgårdens planhalva, och till slut kom även 2-0. Efter att ha hoppat in i den 61:a minuten så slösade inte Lisa-Marie Utland någon tid. I 68:e minuten, på en kort hörna så kom hon högst med skallen, och nickade in 2-0. Men hon var inte klar där, Utland. Utan bara en minut senare skulle hon hålla sig framme igen, och göra 3-0 till Rosengård när Sofie Svava spelade fram bollen, ett mål som även tog Utland upp i skytteligaledning.

– Jag kommer in och blir serverad två bra bollar, precis som jag gillar att få dem. Det känns som jag är i bra form just nu, så det känns bra, säger Utland.

Målet blev matchens sista, och Rosengård har nu tre poäng ned till andraplatsen med elva måls bättre målskillnad än Linköping. För Djurgården så var det den tredje raka förlusten.