Jelena Cankovic från tidigare Damallsvensk match mot Uppsala Foto: Bildbyrån

Rosengård ostoppbara i CL-mötet

FC Rosengård fick en drömstart på första omgången av CL-slutspelet mot Lanchkhuti och gick ut i halvtidsvilan med hela sex mål mot noll – För att sedan lägga in nådastöten i 74:e minuten.

7-0 till FC Rosengård.

– Känns bra att avsluta med flaggan i topp, säger Caroline Seger.

FC Rosengård fick charta ett eget flygplan till Georgien och till bortamötet mot Lanchkhuti i Champions League.

– Det var ju tack vare klubben och pengar vi blir av med. Hade vi rest så som Uefa hade tvingat oss till att göra hade det ju varit en hälsofara, säger Caroline Seger.

Men väl på plan gick de som tåget. Det tog bara sex minuter innan Jelena Čanković styrde in förstamålet på en studsande hörnboll. Och Malmölaget fick snabbt mersmak.

Sex mål i första halvlek

Mål nummer två såg först ut att bli genom Čanković igen, men hennes nick räddades och boxades ut till Johanna Rytting Kaneryd som styrde in den med foten.

Men det dröjde inte länge innan Čanković var i farten igen. Denna gången tog hennes skott i högra stolpen och studsade ut till foten på Anna Anvegård som enkelt lade in den, 3-0.

Men Rosengård var inte nöjda där. 4-0 ska komma genom Sanne Troelsgaard och 5-0 genom Hanna Bennison.

Och det skulle bli ett sjätte, genom ett lysande inlägg som nådde pannan på Glódís Perla Viggósdóttir.

– Vi har ett bra, varierat anfallsspel  och når fram trots en duktig målvakt, säger enligt tränare Jonas Eidevall.

Dominerade på plan

Andra halvlek inledde Rosengård med ett offside-mål, följt av en svagt slagen frispark. Svenskorna började slappna av lite grann och Lanchkhuti såg sin chans att kontra. Men något mål skulle det inte bli för georgiskorna.

– Det är väl inte ett jättebra motstånd vi får möta i dag. Vi får hål på dem tidigt och kan spela ut ganska mycket och bra, säger Seger.

Ett tajt försvarsspel höll emot ett tag men Lanchkhuti målvakten fick allt mer och göra och i 74:e minuten räckte det inte längre. Då kom nådastöten och sjunde målet genom en lugn och sansad Caroline Seger som la den i högra krysset.

– Det är alltid kul att få sätta dit den. Jag fick en bra passning och då var det bara att sätta dit den med en enkel bredsida, säger Seger.

”En enkel bredsida”

Returmötet i Malmö är schemalagt nästkommande vecka den 16 december. Och utgångsläget ser lovande ut.

– Känns bra att vi kan avsluta året med flaggan i topp och vidare i Champions League, säger Seger.

KLIPP: Experten Frida Östberg inför damernas Champions League (4 december, 2020)