Katrine Veje är just nu isolerad i Danmark. Foto: Bildbyrån

Rosengård-mittfältare coronasmittad – missar CL

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård får klara sig utan sin danska mittfältare Katrine Veje i Champions League-sextondelen mot Lantjchuti i Georgien den 9 december. Veje har testats positivt för covid-19.

– Klart det är jättetråkigt. Hon är borta från resan till Georgien och det är nog på håret med returen (16 december), säger klubbens sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Veje är nu isolerad i Danmark, där hon är en av flera spelare i det danska landslaget som smittats under EM-kvalsamlingen.

Även Sanne Troelsgaard och Sofie Svava är med i det danska landslaget men ska enligt Rosengårds sportchef Therese Sjögran inte vara smittade.

– De har testat negativt, så jag antar att de är friska. Och vad gäller Katrine så har hon inte träffat någon i vår trupp i övrigt på mer än en vecka. Vi har ju inte haft hela truppen samlad eftersom många är iväg med landslag, säger Sjögran.

KLIPP: Cankovic och Svavas drömträffar i målkalas (15 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.