Tvåsiffrigt när Rosengård mosade Kalmar

Med en 4–0-ledning i paus trodde nog publiken på Malmö IP att Rosengård skulle sänka måltempot i andra halvlek.

13 minuter senare hade Malmölaget dubblat målskörden.

Till sist skrevs segern till hela 10–0.

När matchklockan tickade upp på 53 minuter hade Iva Landeka hunnit pricka in ett hattrick för hemmalaget och det såg inte ut kunna bli mycket mörkare för damallsvenska jumbon Kalmar.

Men bara fem minuter senare utökade Anja Mittag till 8–0 när hon förvaltade ett friläge – anfallarens andra mål för dagen.

Tyskan Mittag såg även hon till att bli tremålsskytt i 71:a – och klev därmed upp i skytteligaledning med sina tio fullträffar.

Rosengård flåsar serieledande Piteå i nacken och är nu en poäng bakom Norrlandslaget med en match mer spelad.

Nykomlingen Kalmar är hopplöst sist med sina tre inspelade poäng på 13 omgångar. I dagens match lyckades man inte prestera ett enda skott mot mål.