Generöst Rosengård mållöst – tappade viktiga poäng

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård värvade landslagsanfallaren Anna Anvegård från Växö, för att spetsa laget inför guldstriden.

I kväll möttes lagen.

Då satt Anvegård på läktaren, efter önskan från Växjö.

Något som kan ha kostat Rosengård viktiga poäng.

VM-anfallaren Anna Anvegård har varit en av damallsvenskans bästa målskyttar de senaste åren. I fjol blev hon tvåa i skytteligan, med 14 mål för nykomlingen Växjö. Även i år har hon imponerat – och ligger femma i skytteligan, med sex gjorda mål.

Förra veckan värvades hon av serieledande Rosengård, som nog hoppas på många mål från Anvegård i guldstriden. Och det började bra med mål i debuten.

”Ett önskemål”

Men när Rosengård i kväll spelade borta mot Anvegårds tidigare lag fanns hon inte med i laguppställningen. Anledningen:

– Det var ett önskemål från Växjö, och därför spelade hon inte i dag, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

Var det ett krav från dem i förhandlingarna?

– Det vill jag inte gå in på över huvud taget, för det är något mellan oss och Växjö. Men hon spelade inte i dag, och det var något som Växjö önskade.

Och det var givet för er att tillgodose det?

– Absolut.

Och att Rosengård respekterade Växjös kan ha blivit dyrköpt. För när lagen i kväll möttes blev det mållöst, och Rosengård tappade viktiga poäng i guldstriden.

Jämnt i toppen

Rosengård var under stora delar av matchen spelförande. Framför allt i början av den första halvleken hade de ett par heta chanser, men Växjös målvakt Erin McLeod gjorde flera vassa ingripanden.

– Vi kom inte upp riktigt i den nivån vi kan, och Växjö krigade på bra. Vi hade något läge som jag tycker att vi skulle förvaltat bättre, men en poäng mer hem är bättre än inget, säger Therese Sjögran.

Tycker du att Anvegård saknades i dag?

– Jag kan inte säga så mycket om det. Hon har spelat 20 minuter med oss, så det är svårt att säga hur hon skulle ha påverkat matchen i dag.

I och med den oavgjorda matchen har nu Rosengård bara två poäng ner till serietvåan Göteborg. Åtta omgångar återstår att spela.

OBOS Damallsvenskan

Växjö DFF logo

Växjö DFF

0 - 0

FC Rosengård logo

FC Rosengård

Myresjöhus Arena, Växjö
Publik: 679
Domare: Ulrica Löv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.