Andonova sköt Rosengård i topp

Kampen om det damallsvenska guldet fortsätter.

I dag seglade Rosengård upp i serieledning i den haltande tabellen.

Det sedan Natasa Andonova, 21, sänkte ett brandskattat Umeå med två mål.

Rosengård jagar sitt tredje raka SM-guld och den femte titeln på sex säsonger. I dag tog skåningarna tre viktiga poäng när man besegrade Umeå med 2–0.

Efter en trevande start visade makedonskan Natasa Andonova vägen med ett fint frisparksmål efter en halvtimmes spel.

Damallsvenskan 2015

Rosengård fortsatte att dominera och i den 58:e minuten slog Andonova till igen efter passivt försvarsspel av Umeå. Men anfallaren trampade snett i samband med målet och byttes ut några minuter senare.

Det är ett getingbo i toppen och fyra lag har chans på guldet. Bäst utgångsläge har Eskilstuna som ligger två poäng bakom Rosengård men med en match mindre spelad. De har avgörandet helt i egna händer och möter Mallbacken hemma på söndag.

Rosengård just nu i serieledning, två poäng före Eskilstuna. Men det kan ändras på söndag.