Foto: Bildbyrån

Olsens superräddning räddade Sverige – hoppet lever i Nations League

Uppdaterad
Publicerad

Robin Olsen räddade Sverige i den första halvleken med en superräddning. Ett mål där och Sveriges Nations League-chanser hade varit minmala. I 0-0-matchen var Marcus Berg närmast att göra mål för Sverige – men det vill sig inte för forwarden.

– Vi studsar tillbaka och spelar som vi ska. Stundtals var vi väldigt bra men Robin gör ju den här fina räddningen och då får vi väl vara nöjda med 0-0, säger förbundskapten Janne Andersson i TV4:s sändning.

Tillbaka i Ryssland stod Sverige för en tapper insats i Nations League. Men efter 90 kampminuter inför högljudda ryska hemmafans fick båda lagen nöja sig med oavgjort.

– Vi är tillbaks och ser ut som ett fotbollslag, säger Janne Andersson i TV4:s sändning direkt efter matchen.

Herrlandslaget i fotboll

Målet uteblev. Men målen kunde kommit. Båda lagen hade bra lägen. Inte minst inbytte Daler Kuzyaev i Ryssland.

Bergs måltorka fortsätter

Med tio munter drog han till utanför straffområdet – men kattliknande sträckte Robin Olsen ut och räddade ett givet mål. Ett kanonräddning från Olsen – hans fina form håller i sig.

– Robin gör ju den här fina räddningen och då får vi väl vara nöjda med 0-0, fortsätter Janne.

Hos Sverige var det återigen Marcus Berg som hade de bästa lägena – precis som i VM – men helt fri i  slutet av den första halvleken missade han bollen och chansen rann ut i sanden.

– Nått som var positivt var att vi skapade väldigt bra lägen. Vi är ett lag därute. Det är det vi måste göra för att kunna ta poäng, säger Janne Andersson.

Hyllar ”Granen”

Lagen fick nöja sig med en poäng vardera. För Ryssland befäster det ledningen i Nations League-gruppen. För Sverige innebär det att hoppet lever.

– Vi studsar tillbaka och spelar som vi ska. Stundtals väldigt bra och jag tycker nog att vi hade bäst lägen. Jag hade gärna vunnit.

Efter debaclet med tre insläppta mål mot Turkiet var Sveriges defensiv återigen som i VM – stabil.

– Granqvist i superettan, det kan man inte tro på de tre första duellerna han tar. Både han och Vigge var bra.

UEFA Nations League

Ryssland logo

Ryssland

0 - 0

Sverige logo

Sverige

Kaliningrad Stadium, Kaliningrad
Publik: 31698
Domare: Luca Banti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet