Roman Neustädter ledde Ryssland till seger mot Turkiet i Nations League Foto: Bildbyrån.

Fenerbahce-spelare ordnade rysk seger

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland besegrade Turkiet med 2-0 i Nations League. Segern innebar att ryssarna sannerligen hamnade i förarsätet i Sveriges grupp – efter att Roman Neustädter, hemmahörande i turkiska Fenerbahce, sänkt turkarna med ett tidigt mål.

Ryssland tog ett ordentligt grepp om ledningen i sin Nations League-grupp efter en säker seger mot Turkiet med 2-0.

Det var en match med mycket spelglädje där spelet böljade fram och tillbaka. Men Ryssland tog över spelet alltmer och det resulterade i ett ledningsmål i den 20:e matchminuten när Roman Neustädter gav ryssarna ledningen. Neustädter, som spelar i Fenerbahce, kunde lite turligt stöta in bollen i det turkiska målet efter målvaktsretur.

Turkiet försökte spela offensivt men åkte då på kontringar och det kunde mycket väl ha varit en större hemmaledning i Sotji.

Turkarna inledde piggt i den andra halvleken och ställde om spelet taktiskt, mer koncentrerat kortpassningsspel och bollinnehav.

Utkast och mål

I den 61:a matchminuten fick Cenk Tosun iväg ett kanonskott som Guilherme räddade. Den ryske målvakten fick verkligen känna att han lever när Turkiet skapade flera farliga chanser i den andra halvan av matchen.

Denis Cheryshev avgjorde definitivt matchen när han slog in 2-0 för sitt Ryssland. Ett långt utkast från den ryske målvakten och bollen hamnade hos Alexander Golovin som spelade snett inåt bakåt till Cheryshev som avslutade med ett stenhårt placerat skott – otagbart för Sinan Bolat i det turkiska målet.

Ryssland leder nu gruppen på stabila sju poäng, Turkiet följer efter med tre poäng och Sverige sist på ett poäng och en match mindre spelad. Janne Anderssons herrar spelar träningslandskamp mot Slovakien på tisdag och därefter den viktiga NL-matchen mot Turkiet borta.

UEFA Nations League

Ryssland logo

Ryssland

2 - 0

Turkiet logo

Turkiet

Fisht Stadium, Sotji
Publik: 38288
Domare: Pawel Raczkowski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.