Två mål på tre minuter av Alexander Isak

För första gången i tävlingssammanhang var Alexander Isak uttagen i Janne Anderssons startelva. Och som han förvaltade den chansen. Med kvarten spelad hade den 19-årige talangen från Solna gjort två mål på tre minuter, i en EM-kvalmatch mot Färöarna som slutade 4-0 till Sverige.

Sverige lekte hem den planenliga segern på Färöarna och besegrade den lilla 108-rankade ögruppen med 4-0 i EM-kvalet. På det vindpinade konstgräset i Torshamn var det en spelare som lyste extra starkt.

Alexander Isak var för första gången med i Janne Anderssons startelva och visade verkligen att han förtjänade den platsen.

EM-kval fotboll

Efter tolv minuter stod Mikael Lustig för ett inlägg i världsklass på högerkanten som träffade perfekt på Alexander Isaks panna och upp i nättaket. Tre minuter senare var det dags igen, när den 19-årige talangen fick en djupledspass av Sebastian Larsson och vackert sköt in 2-0 till blågult.

– Underbart att vi har fått i gång en riktig supermålskytt i landslaget! kommenterar SVT:s expert Daniel Nannskog.

Och faktum var att Alexander Isak inte var den enda på målhumör.

Innan första halvlek var över lyste siffrorna en 4-0-ledning till Sverige, efter ett studsmål av backstjärnan Victor Nilsson Lindelöf och ett välplacerat skott innanför bortre stolpen av redan erkänt vassa EM-kvalmålskytten Robin Quasion.

Färöarna, som med tanke på invånarantalet på 51 000 invånare har en imponerande stark fotbollstradition, kom aldrig riktigt in i matchen. Andra halvlek fortsatte i blågul dominans  – men ett fortsatt målkalas uteblev. Matchen i 10 plusgrader på Färöarna slutade 4-0 till Sverige och nu väntar Norge på söndag hemma på Friends.