Saidi hjälte igen – Degerfors lämnade botten

Degerfors har lämnat positionen som allsvensk jumbo.

Sex dagar efter den makalösa vändningen borta mot Gif Sundsvall hemmabesegrades Helsingborg med 2–1 sedan Abdelrahman Saidi på nytt blivit matchhjälte.

I måndags vände Degerfors 0–2 till 3–2 på elva minuter borta mot Gif Sundsvall efter att ha inlett herrarnas fotbollsallsvenska med sex raka förluster.

Redan sex dagar senare kom det värmländska lagets andra seger för säsongen, varav den första på hemmaplan, när nykomlingen Helsingborg besegrades med 2–1.

– Stor besvikelse att vi förlorar, säger Helsingborgs tränare Jörgen Lennartsson till Discovery+.

Matchens första mål var ett självmål. Bortalagets färöiske landslagsförsvarare Viljormur Davidsen fick bollen på sig i en nickduell och styrde in den i Helsingborgsmålet i den tionde minuten.

Abdelrahman Saidi, som gjorde hattrick när Degerfors vände tidigare i veckan, satte 2–0 i 78:e minuten. Bortalagets Dennis Olsson skapade nerv i slutminuterna med en reducering i 89:e, men närmare än så kom aldrig Helsingborg trots ett par chanser.

– När jag gjorde det målet, då kändes som att matchen skulle dö. Men det är sådant som händer i fotboll, det går fort, säger ”Abdo” Saidi om sitt mål, hans femte i allsvenskan i år, och slutminuterna till Discovery+.

Degerfors andra trepoängare den här veckan innebar att laget lämnade positionen som allsvensk jumbo och lyfte förbi både Helsingborg, ny nästjumbo, och ”Giffarna” upp på 14:e plats, kvalplats, i tabellen efter åtta omgångar.