Saku Ylätupa. Foto: Bildbyrån

Saku Ylätupa AIK:s oväntade matchhjälte

Bara två allsvenska starter under fjolåret – men 2020 kan kanske bli Saku Ylätupas, 20, år.

Yttern blev matchhjälte när AIK besegrade Kalmar och avancerade i Svenska cupen.

– Mina första mål i klubben känns fantastiskt, säger han till C More.

AIK är vidare till kvartsfinal i Svenska cupen efter att ha besegrat Kalmar med 3-1 i den avgörande gruppspelsmatchen på Skytteholms IP under måndagskvällen.

Solnalaget var tvungna att besegra smålänningarna för att ta sig vidare och det var en 20-årig finländare som låg bakom triumfen.

Saku Ylätupa gjorde sina två första tävlingsmål i AIK-tröjan. Det första strax före paus efter att ha vunnit en närkamp högt på gästernas planhalva och sedan tagit sig in i straffområdet. Avslutet otagbart för Lukas Hägg-Johansson.

”Glad för målen”

Tvåan kom på friläge sedan nyförvärvet Jasir Asani spelat fram honom i den 71:a minuten. Bortalaget reducerade strax därefter innan Asani själv spikade slutresultatet några minuter senare.

– Det var en bra match och jag är glad för målet och att vi vann. Mina första mål i klubben känns fantastiskt. Supportrarna var fantastiska i dag, jag måste tacka dem, säger matchvinnaren till C More.

Ylätupa hade en tung fjolårssäsong, efter att ha anlänt från Ajax organisation. Det blev bara två starter och totalt 174 minuter.

Vilka AIK får möta i kvartsfinalen lottas under kvällen.

AIK:s Saku Ylätupa jublar med lagkamrater efter 2-0-målet. Foto: Bildbyrån