Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filippa Curmark jublar Foto: Bildbyrån

Sammanfattning av damallsvenskans tredje omgång

Uppdaterad
Publicerad

Påskhelgen bjöd på en full omgång damallsvensk fotboll. Se tre snygga mål från helgen i spelaren ovan.

AIK-Häcken 0-3 Målskytt: Filippa Cumark (3).

Komfortabel seger för Häcken och tre mål signerade landslagsmittfältaren Filippa Cumark. Cumark som dragits med en del skadeproblem var tillbaka med besked mot AIK. Ett hattrick av en inte helt van målskytt.

Umeå-Vittsjö 4-0 Målskyttar: Lisa Björk (2), Sarah Mellouk, Henna-Riika Honkanen.

En riktig påsksmäll i Umeå där nykomlingarna körde över rutinerade Vittsjö. Umeå var starka i kontringsspelet och stängde försvaret i andra halvlek.

Djurgården-Rosengård 2-5 Målskyttar: Hayley Dowd, Tove Almqvist (Djurgården), Mia Persson (3), Loreta Kullashi , Sofie Bredgaard.

Rosengård åkte till Stockholm och visade var mästarskåpet ska stå. Hattrick för Mia Persson, 31-åringen som ser ut att få sitt stora genombrott i damallsvenskan. Djurgården sist i tabellen, noll poäng på tre omgångar.

Kalmar-Linköping 1-4 Målskyttar: Juliette Kemppi (Kalmar), Cornelia Kapocs, självmål, Yuka Momiki, Amelie Vangsgaard.

Linköping ångar på och tog tre nya poäng, effektiva framåt och stabila bakåt. Toppar tabellen tillsammans med Häcken och Rosengård.

BP-Örebro 1-2 Målskyttar: Klara Andrup (BP), Amanda Rantanen, Elli Pikkujämsä.

BP bevisar återigen att de inte är något stryklag i årets serie. Rutinerade Örebro blev dock storleken för stor utnyttjade BP:s misstag väl.

Hammarby-Piteå 1-0 Målskytt: Emilia Larsson

Hammarby tog årets första poäng i damallsvenskan. En jämn tillställning som hemmalaget lättade gick segrande från.

Kristianstad-Piteå 2-2 Målskyttar: Tabby Tindell, Klara Rybrink (Kristianstad), Paulina Nyström, Ngozi Sonia Okobi (Eskilstuna).

En böljande match där båda lagen perioder av dominans. En match präglad av fart och kamp. Eskilstuna såg ut att ta hem trepoängaren men Klara Rybrink hade andra planer i vårsolen och fastställde slutresultatet 2-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.