Trots Ngozi Sonia Okobi-Oke succé – bara en poäng för Eskilstuna mot Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen stod Ngozi Sonia Okobi-Oke bara för en assist på 20 matcher.

Men 2022 har inletts succéartat.

I dag kom poäng två och tre – men det blev ändå ”bara” en poäng för nigerianskans Eskilstuna mot Kristianstad.

Den nigerianska landslagsmittfältaren Ngozi Sonia Okobi-Oke, som spelat i Eskilstuna sedan 2018, hade ett tungt 2021 där det bara blev en enda målgivande passning på hela säsongen.

Men i år har det startat bra. Hon gjorde Eskilstunas första mål denna säsong, då hon inledde målskyttet i 3–0-segern i premiären borta mot Hammarby.

0–1 efter hörna

Och även i dag, borta mot fjolårets serietrea Kristianstad, imponerade hon.

I den tionde minuten så fick hon bollen efter ett inkast på högerkanten. Hon avancerade och fintade bort två hemmaspelare och spelade in bollen till Paulina Nyström som strax bakom målområdeslinjen slog till på ett tillslag och gav Eskilstuna ledningen.

Nickmål för 1–2

Tidigt i den andra halvleken kvitterade dock Kristianstad. Men Okobi-Oke gav Eskilstuna åter ledningen i den 78:e minuten, då hon nickade in Elise Steneviks hörna.

Men nigerianskans första damallsvenska mål sedan 2020 räckte inte till seger. Blott fyra minuten efter Eskilstunas 2–1-mål satte nämligen Klara Rybrink sitt första damallsvenska mål i karriären, då hon precis framför mål stötte in Emma Petrovics hörna. Därmed är Kristianstad fortsatt obesegrat denna säsong.

– Detta är ett lag som aldrig ger upp. Vi är i underläge två gånger och kom tillbaka båda gångerna. Det visar på en bra inställning, säger Kristianstads 1–1-målskytt Tabitha Tindell till TV6.

OBOS Damallsvenskan

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

2 - 2

Eskilstuna United logo

Eskilstuna United

Kristianstads Fotbollsarena, Kristianstad
Publik: 912
Domare: Maral Mirzai Beni

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.