Foto: TT nyhetsbyrån

Schough: Jag vill göra en ännu bättre säsong nästa år”

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Schough njuter av att stenhårt jobb gett resultat, både i landslaget och för klubblaget, Djurgården. Men hon nöjer sig inte med det.

– Jag vill göra en ännu bättre säsong nästa år, säger Schough till SVT Sport, inför årets sista landskamp, EM-kvalets avslutning mot Slovakien borta imorgon.

Djurgårdens lagkapten visade mer än vägen när klubben återigen klarade det allsvenska kontraktet. Och hon prisades som Damallsvenskans mest värdefulla spelare. Om Olivia Schough stannar i Djurgården, eller om det blir ny klubbadress, återstår att se. Intresset är stort från flera håll efter hennes starka säsong, och återkomst till landslaget, med avgörande insatser dessutom. Här och nu är det fullt fokus på landslaget, säger Schough, som vill vässa sina kvaliteter ytterligare, i den tuffa konkurrensen om att ta en plats i OS-truppen 2021.

– Jag kan förbättra det jag redan är ganska bra på, och det är att utmana och skapa mycket farliga lägen framåt. Det finns alltid grejer man kan hitta på.

Det fantastiska år du haft, vad betyder det för dig framåt?

– Jag tycker det är kul att spela anfallsfotboll, och det är väl det jag har fokuserat på väldigt mycket i år, och det är också därför jag har tagit kliv. Och kul att få förtroende här i landslaget och kunna visa det här också, så det betyder jättemycket för mig.

Olivia Schough hade en huvudroll, och var målskytt, när Sverige säkrade EM-platsen i gruppfinalen mot Island i Göteborg för en månad sen. Slovakien borta imorgon kan därför ses som ett avstamp avstamp in mot OS-året, och med spelare som vill visa att de ska vara med på den resan. Och Schough ser en glasklar matchplan framför sig.

– Vi vill fortsätta spela framåt, och verkligen ha den attityden med oss hela tiden. Och vi vet att vi kommer ha mycket boll, så det är bara att fortsätta med det och inte fega på nåt sätt, utan bara ösa på.

Slovakien-Sverige imorgon sänds i SVT2/Play med start 18.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.