VM-spelaren frälste Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Efter 91 minuter avslaget och chansfattigt spel så klev nyligen hemkomna VM-spelaren Olivia Schough fram. Från hörnflaggan slog hon bollen rakt in i mål. Ett mål som blev matchens enda.

Det var omstart i damallsvenskan och den första matchen efter VM-uppehållet spelades på Limhamns IP i Malmö mellan Limhamn/Bunkeflo och Djurgården.

LB07, som huserar i botten av tabellen och jagar säkrare mark, mot ett Djurgården som avslutade våren med två viktiga vinster och låg sjua inför matchen.

Schough skruvade in bollen från hörnflaggan

Det var ett avgörande som kom sent.

I den 91:a minuten klev Olivia Schough fram direkt från VM-äventyret i Frankrike. Schough, som hade haft en jobbig andra halvlek, lade upp bollen och skickade på en inåtskruvad boll med högern. Efter att Vera Varis stått för ett tveksamt ingripande så gick bollen direkt in i mål från hörnan.

Men vi tar det från början. Hemmalaget inledde starkast och tryckte ner Djurgården med en hög och intensiv press. Och det var också Limhamn som skapade det första riktigt heta läget. Sophie Sundqvist fick en studsande boll i djupled mellan Djurgårdens mittbackspar och klippte till med ett rappt skott på halvvolley. Djurgårdens amerikanska burväktare Jennifer Pelley fick sträcka ut alla sina 178 centimeter men lyckades rädda ut bollen till en resultatlös hörna.

Bortalaget jobbade sig in i matchen

Efter drygt 20 minuter var det istället bortalaget Djurgården som började sätta hög press mot LB:s försvar. Schough hade både dribblingsräder och fina passningar att erbjuda med ingenting som ledde till några riktigt farliga chanser.

Vid första halvleks slutsignal så var känslan att det nästan två månader långa VM-uppehållet hade satt sina spår i både tempot och spelkvalitén i matchen.

Andra halvleken inleddes med en frispark från hemmalaget där Jennifer Pelley i Djurgårdsmålet kom ut fel och gav LB07 ett läge som rensades undan från mållinjen. På returen revancherade sig dock Pelley med fin reflexräddning på Nellie Liljas skott som ledde till hörna för hemmalaget.

Ekroth på bänken

När matchen gick in på övertid kändes krysset ändå ganska rättvist. Men efter Schoughs sena avgörande så var det Stockholmarna som åkte hem med alla tre poängen.

Värt att anmärka är att Djurgårdens uppmärksammade nyförvärv Petronella Ekroth tillbringade hela matchen på bänken.

OBOS Damallsvenskan

IF Limhamn Bunkeflo logo

IF Limhamn Bunkeflo

0 - 1

Djurgårdens IF FF logo

Djurgårdens IF FF

Limhamns IP, Malmö
Publik: 351
Domare: Lovisa Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.