SChweiziska spelaren Florijana Ismaili och Comosjön, Italien. Foto: BILDBYRÅN/TT

Schweizisk landslagsspelare försvunnen i simolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den schweiziska landslagsanfallaren Florijana Ismaili har anmälts försvunnen efter en simolycka vid Comosjön i Italien på lördagseftermiddagen. Det meddelar hennes klubb BSC Young Boys.

”Polisen fortsätter att söka. Vi är mycket bekymrade, men har inte gett upp hoppet om att det kommer sluta bra”, skriver klubben på sin webbplats.

– Hon kan ha svimmat när hon hoppade i det kalla vattnet, säger en talesperson för polisen till schweiziska Blick som också berättar att hon ska ha varit på sjön med en vän.

Ismaili är 24 år och har spelat för Young Boys sedan 2011 och är lagkapten. Hon var med i Algarve Cup i månadsskiftet februari-mars och byttes in i matchen mot Sverige som svenskorna vann med 4-1. Hon var också med i VM-truppen 2015.

Tysklands förbundskapten Martina Voss-Tecklenburg, tidigare i Schweiz, uttrycker sin oro på Facebook.

– På väg hem efter kvartsfinalen fick jag veta att Florijana Ismaili är försvunnen. Jag är mållös och väldigt ledsen. Jag ber och hoppas på ett mirakel, skriver hon.

Young Boys ger inga kommentarer utöver pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.