AIK:s Sebastian Larsson firade vilt framför Malmö-bänken och tumult utbröt. Nu ber landslagsstjärnan om ursäkt. Foto: Bildbyrån

Larssons ursäkt: ”Inte stolt över mitt firande”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson räddade en poäng för AIK och firade vilt framför Malmö FF:s avbytarbänk.

Nu ber han om ursäkt i sociala medier.

”Mitt firande efter målet är jag inte stolt över och jag vill be om ursäkt till de som tog illa vid sig”, skriver landslagsstjärnan på Instagram.

Det var i gårdagens allsvenska toppmatch mellan AIK och Malmö FF som Sebastian Larsson räddade en poäng i den 95:e minuten.

Mittfältaren skruvade då vackert in en frispark som betydde 1–1. Efteråt sprang han mot Malmös avbytarbänk och gled fram på knäna samtidigt som han jublade och gestikulerade.

Det gillade inte bortalaget som reagerade kraftigt. Kaosscener utbröt och Larsson ”agerade helt fel” enligt SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Nu väljer landslagsstjärnan själv att be om ursäkt i ett inlägg på sin Instagram.

”Fantastiskt stämning på Friends i kväll! Ibland tar känslorna över, mitt firande efter målet är jag inte stolt över och jag vill be om ursäkt till de som tog illa vid sig! Tack till er som stöttade oss! Nu blickar vi framåt mot torsdag”, skriver Sebastian Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.