Seger om sista VM-matchen: ”Det känns i hela kroppen”

Uppdaterad
Publicerad

Bronsmatchen mot England innebär Caroline Segers 200:e match i landslagströjan, och det ser ut att kunna bli den sista. Men kaptenen har inte fokus på sig själv, utan på att ta hem en medalj till Sverige.

– 200 landskamper känns så klart helt otroligt. Men det känns som vilken match som helst, säger hon.

Caroline Seger är, i varje fall just nu, säker på sin sak. Det blir ingen mer VM-match för henne.

– Det känns i hela kroppen. Det är klart att det kan man ju aldrig veta, men just nu är det väldigt långt borta. Sedan har man också en känsla i sig själv, det är slut. I varje fall i VM, för min del. Men sedan kanske man kommer igen, säger hon med ett leende.

”Fått uppleva fantastiskt mycket”

När Seger tittar tillbaka på sin karriär i landslaget så är det svårt för henne att komma fram till något speciellt som sticker ut.

– När jag tänker tillbaka så är det mycket. Jag har fått uppleva fantastiskt mycket. Det är svårt att ta ut något speciellt, utan det är helheten utav allt jag varit med om.

Trots en stor milstolpe för henne personligen med 200 matcher och att det närmar sig slutet för henne i landslaget så vill hon hellre fokusera på laget och matchen imorgon.

– Alla frågor om vad som komma skall. Jag vill lägga fokus på det i morgon. Så vi får se hur det känns efter VM, så tar vi ett beslut då.

Liknande match som mot Nederländerna

Matchen mot England tror hon kommer att likna den vi såg i semifinalen mot Nederländerna.

– Jag tror den kommer bli som mot Nederländerna. De är duktiga på kanterna och att komma in i boxen. Det gäller för oss att fortsätta. Jag tycker vi spelat ett bra försvarsspel. Det som är viktigt är att få hem det här bronset, den här medaljen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.