Karen Carney och Phil Neville Foto: Bildbyrån

Englands förbundskapten: ”Vill ligga på en solstol om en vecka och vara glad”

Uppdaterad
Publicerad

Karen Carney är en av de största fotbollsspelarna i Englands historia. Men nu tackar Chelseaspelaren för sig. Matchen mot Sverige blir den sista, och hon hoppas den slutar med en seger.

– Den ideala situationen är att vi kommer tillbaka till hotellet med bronsmedaljer, säger hon till TT.

Carney har näst flest landskamper i den engelska tröjan med hennes 143. Och Carney som hittills har gjort en match hittills i VM, hoppas att det blir en 144:e landskampt.

Chelseamittfältaren hoppas att den matchen kommer att innebära ett brons, och att det ska handla om England, och inte henne när det är dags att runda av karriären.

Men det blir ingen lätt uppgift tror hon, utan hon har respekt för det svenska laget.

– De är väldigt bra. Jag har spelat med flera av dem och jag vet om deras mentalitet och deras styrkor. Ett exceptionellt lag. De kommer att skada oss, och det är lite läskigt, säger hon till TT.

”Gå ut och verkligen njuta”

När det kommer till matchen så vill hon att det ska se ut som det gjort de tidigare i matcherna i mästerskapet. Enda förlusten för England har kommit mot USA i semifinalen, där det blev en 1-2 förlust mot världsettan.

– Vi ska göra det vi har gjort de senaste matcherna. Bidra med energi och tempo och gå ut och verkligen njuta av det. Jag hoppas att vi, efter matchen, är tillbaka på hotellet – tillsammans med våra vänner och familj – med någonting runt våra halsar, säger Carney.

”Vill ligga på en solstol om en vecka och vara glad”

Englands förbundskapten Phil Neville säger att det finns några positioner de behöver bli lite piggare på. Men att fokus ligger på rätt ställe.

– Spelarna vet utan tvekan att det här är en match som de vill vinna. Vi vill komma hem med någonting att visa upp för det hårda jobb vi lagt ned, säger han på en presskonferens.

Och för den engelska tränaren så är det en stor skillnad på att hamna på tredjeplats istället för fjärdeplats i VM.

– Sex segrar och en förlust låter bättre än fem vinster och två förluster. Jag vill ligga på en solstol om en vecka och vara glad över att vi avslutade turneringen bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.