Seger tillbaka i full träning – men måste rehabträna

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger stod över genrepet mot Sydkorea i förra veckan med en ryggskada.

Väl på plats i franska Rennes är hon tillbaka i full träning, men efter dagens pass rehabtränade hon på egen hand med lagets fysio.

– Jag skulle stått här och ljugit om jag sa att det inte var några problem, säger hon till SVT Sport.

På tisdag går Sverige in i fotbolls-VM när Chile väntar i den första gruppspelsmatchen i Rennes.

För Caroline Seger ser det ut att bli en kamp mot klockan att vara helt återställd tills dess. Lagkaptenen lider av en ryggskada och stod över genrepet på svensk mark mot Sydkorea förra veckan.

Damlandslaget i fotboll

På gårdagens och dagens träning har hon kört fullt med laget, men avslutat passen med att på egen hand rehabträna ryggen med landslagets fysio Annica Näsmark för att säkra upp ryggen.

– Det känns bra. Det är lite att jobba med fortfarande, men jag kämpar på.

”Hoppas på det bästa”

Vad måste du jobba med?

– Det är min rygg fortfarande, som jag måste vara noga med i rehab och allt. Men jag har ett bra team runt mig och jag måste lita på dem.

Hur är känslan för dig?

– Jag hoppas ju, jag var med hela träningen igår och hela idag. Det kändes bra igår och vi får se hur det känns idag. Jag vill ju det här mer än någonting annat.

Känner du någon oro?

– Asså, jag skulle stått här och ljugit om jag sa att det inte var några problem. Det kommer vara tajt och många matcher, men vi har också en bred trupp så klart. Handlar för mig om att bli tusen procent frisk och vara rättvis mot mig själv. Jag hoppas på det bästa och på min kropp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet