Caroline Seger under en tidigare presskonferens. Foto: Bildbyrån

Seger stod över presskonferens – behöver återhämtning

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Caroline Seger stod över kvällens presskonferens inför gruppfinalen i fotbolls-VM mot USA. Hon behöver vila sin rygg som hon haft problem med inför VM.

Dagen före match är det vanligtvis Sveriges lagkapten som gör förbundskapten Peter Gerhardsson sällskap på presskonferensen.

Men för att spara på kroppen – Seger har haft problem med ryggen inför VM – fick mittfältaren ledigt. I stället blev det målvakten Hedvig Lindahl som fick göra en knapp timmes bilfärd, enkel väg, från spelarhotellet i Deauville till matcharenan i Le Havre.

– Det var lite längre än vi trodde, och det är viktigt att hon får maximal återhämtning inför matchen, säger Sveriges presschef Fredrik Madestam och poängterar att det inte har hänt någonting.

TT: Är det inte lika viktigt för Lindahl?

– Det är klart att det är viktigt för alla spelare, men Caroline har ju sin historia med ryggen också och då vill vi inte att hon ska sitta i en bil i en timme.

Seger tränade dock för fullt på förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.