Seger: ”Spelar för mer än bara Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Redan i inledningen av VM har det konstaterats att det blir ett rekord-VM. Intresset är större än någonsin och skjuter i höjden världen över.

– Jag vet hur mycket en framgång skulle påverka damfotbollen, mycket står på spel, man spelar för mer än bara Sverige, säger Caroline Seger inför VM-premiären mot Chile.

Mycket av snacket inför VM har handlat om det ökade intresset för damfotboll. Flera matcher i Europa har slagit publikrekord och under inledningen av VM har tittarrekord slagits i både värdlandet Frankrike och i matchen mellan England och Skottland.

För rutinerade Caroline Seger, som är på slutet av sin karriär, skulle därför ett framgångsrikt mästerskap betyda mer än bara den enskilda framgången.

– Med tanke på frammarschen i damfotbollen vet man hur mycket en framgång som att vinna VM skulle påverka damfotbollen. Mycket står på spel – man spelar för mer än bara Sverige, säger en nu helt skadefri Caroline Seger på presskonferensen inför VM-premiären mot Chile.

X-faktorn Madelen Janogy

– Jag hoppas att det blir det största vi upplevt, naturligtvis är våra ambitioner höga – vi vill vinna, fortsätter hon.

På samma ambitionstema valde Peter Gerhardsson att referera till den numera avlidna svenska professorn Hans Rosling.

– Han pratade om possibilities, och att det handlar om att i tankesättet ha den känslan av möjlighet att det går att vinna och det har jag.

Gerhardsson berättade också för den samlade mediakåren att alla spelare, även tredjemålvakten Jennifer Falk som har legat sjuk, ska vara tillgängliga.

Han nämnde också att en spelare att hålla koll på, med x-faktor i Sveriges lag, är Madelen Janogy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.