Jonathan dos Santos firar efter målet i finalen mot USA. Foto: TT Nyhetsbyrån

Segerjubel i Mexiko efter Gold Cup-seger i USA

Uppdaterad
Publicerad

För åttonde gången är Mexiko mästare i nord- och centralamerikanska mästerskapen, Gold Cup. Matchhjälte blev LA Galaxys Jonathan dos Santos, som i 73:e matchminuten via en läcker klack sköt bollen i måltaket.

Mindre än ett dygn efter VM-guldet hade USA chansen till en ny fin fotbollstitel. Men på hemmaplan i Chicago lyckades amerikanska herrarna inte inspireras av damerna utan förlorade finalen i Gold Cup, som är nord- och centralamerikanska mästerskapen. 

Matchen var en tät uppgörelse med mer kamp än direkt skönspel. USA inledde offensivt och förde spelet, men Mexiko kom sakta in i matchen utan att få till klara målchanser.

Spelplatsen till trots hade de svartklädda mexikanerna överlägset flest supportrar på läktarna och de fick se sitt lag komma allt närmare ett ledningsmål.

I den 73:e matchminuten kom det när anfallare Jonathan dos Santos, Zlatans lagkamrat LA Galaxy, via en läcker klack fick bollen vid straffområdeslinjen och snyggt kunde placera in den via underkanten av ribban.

USA försökte få till en sista anstormning, men mexikanska målvakten Guillermo Ochoa var stabil mellan stolparna.

– Det var det här vi åkte hit för. Vi gjorde det och inramningen var oförglömlig. Vi är väldigt glada, säger lagkaptenen Andres Guardado i en intervju på innerplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.