Bologna-spelaren Federico Santander har börjat träna med munskydd. Foto: TT

Serie A: Torinospelare har covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan har Serie A-spelarna tillåtits börja träna individuellt. Samtidigt rapporterar Torino att en spelare testat positivt för covid-19.

– I samband med den medicinska undersökningen upptäcktes att en spelare i Torino FC testat positivt för covid-19, säger klubben enligt Reuters.

– Spelaren visade inga symptom och placerades omedelbart i karantän och kommer att övervakas regelbundet, fortsätter klubben som inte vill namnge spelaren.

Corona och idrott

Serie A säger sig ha stöd av alla 20 klubbarna att återuppta seriespelet där 26 av 38 omgångar hann genomföras innan ligan stängdes ner i början av mars.

Dock sade just Torinos ordförande Urban Cairo förra veckan att man borde tänka på nästa säsong istället.

Ska träffa regeringen under dagen

Under dagen ska ligan, italienska fotbollsförbundet och företrädare för regeringen ha samtal om att få igång Serie A.

– Det är omöjligt att hitta ett speciellt datum. Vi måste se hur smittkurvorna ser ut. Det har bara gått ett par dagar sedan vi inledde fas två och lättade på föreskrifterna. Fotbollen tillåter inte säker distansering eller bjuder på andra skyddsåtgärder, säger den italienska idrottsministern Vincenzo Spadafora enligt The Guardian.

ARKIV: Gazzetta-reporter: ”Ibrahimovic kommer vara ligans bäste spelare” (2 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet