Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Simone Boye Sörensen om graviditetsryktena: ”Kan vara känsligt”. Foto: Bildbyrån/SVT

Simone Boye Sörensens uppmaning efter graviditetsryktena: ”Tänk till en extra gång”

Publicerad

Simone Boye Sörensen meddelade nyligen att hon är gravid och väntar sitt första barn i sommar.

Men tillkännagivandet föregicks av spekulation och rykten hon inte uppskattade.

– Tänk till en extra gång för det kan vara känsligt, säger hon till SVT Sport.

Hammarbys danska mittback, Simone Boye Sörensen, meddelade för några veckor sedan att hon väntar sitt första barn – en liten flicka.

Boye Sörensen ville vänta tills det hade gått 20 veckor och det andra ultraljudet hade gjorts innan hon gjorde ett offentligt uttalande.

Men det spekulerades hejvilt i poddar – och på sociala medier-konton pekades hon specifikt ut som den gravida spelaren i Hammarby.

Det uppskattades inte av spelaren.

– Nu mår vi båda bra, men det hade kunnat vara annorlunda. Det var något jag gärna ville vara först ut med för det kan vara känsligt. Det var respektlöst. Jag kommer inte vara den sista som är gravid, så jag hoppas man tänker till en extra gång, säger hon till SVT Sport.

Hur påverkades du?

Det har varit bra att jag inte känt av det så mycket eftersom jag är dansk och inte hänger på Twitter (nuvarande X, reds. anm.) eller läser om svensk fotboll. Jag har fått saker berättat för mig, men det har varit skönt att jag inte känt av att det varit mycket snack. Men jag känner att jag saknat respekten för mig som är gravid.

32-åringen är tydlig med att hon inte tror att personerna i fråga har haft dåliga intentioner men att man bör tänka till en extra gång innan man pratar om en graviditet.

”Tänkte inte så för ett år sedan”

Boye Sörensen trodde tidigare inte att hon skulle fortsätta karriären efter sitt första barn. Men nu siktar hon på att vara tillbaka redan i höst.

– Man har tänkt på hur långt tid det kan ta att bli gravid och om man kan bli gravid. Många år har jag tänkt att jag ska försöka bli mamma när jag var redo att avsluta karriären för att jag inte sett hur jag ska kunna kombinera båda två. För ett år sen tänkte jag nog inte att jag skulle få barn och sen komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.