Sirius säkrade kontraktet i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Sirius är klart för allsvenskan 2020 efter 0–0 borta mot AFC Eskilstuna.

– Jobbet är gjort. Fansen som åker hit och stöttar oss är värda det här, sa Sirius lagkapten Niklas Buisch-Thor.

För AFC Eskilstuna avgörs allt i sista omgången i ödesmatchen mot Falkenberg.

Då Falkenberg vände och vann bottenmötet med Kalmar FF på lördagen var bottenlaget AFC Eskilstuna i stort behov av seger hemma mot Sirius på söndagen. Sirius, däremot, kunde klara sig med ett kryss.

Det märktes i första halvlek då AFC var det bättre laget, men där det knappast skapades några målchanser. Bästa läget hade backen Wilhelm Loeper som nickade stenhårt mot mål, men där Lukas Jonsson gjorde en fin räddning.

– Vi får inte tänka att vi ska ha kryss, det är livsfarligt. Men visst har vi varit lite passiva i första, sa Sirius anfallare Ian Sirelius i pausen till CMore.

Sirelius hade Sirius enda riktigt hyggliga chans i första, men missade grovt vid en hörna.

Men trots den inställningen var det ännu mer AFC i andra halvlek. Och under den sista kvarten var Sirius helt inriktat på att hålla nollan. Och det lyckades man med genom att täcka skott och stå rätt.

Rydström: ”Lider med dem”

– Skönt att vi säkrat kontraktet innan sista omgången. Det ska bli kul att möta Kalmar, som jag varit i många år, och vi ska försöka göra det tufft för dem, även om jag lider med dem i Kalmar, sa Sirius tränare Henrik Rydström.

– Det är tungt. Vi var det bättre laget och spelade ganska bra. Vi hade behövs vara mer beslutsamma runt straffområdet, sa AFC:s Adi Nalic efteråt.

– Nu avgöras allt borta mot Falkenberg, fortsatte Nalic.

Eftersom AFC Eskilstuna möter Falkenberg (med sämre målskillnad) lever bottenstriden in i sista omgången. AFC och Gif Sundsvall ligger två poäng efter Falkenberg.

Allsvenskan

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

0 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 2307
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.