Kingsley Sarfo. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Sirius slipper betala tillbaka för Sarfo

Uppdaterad
Publicerad

Sirius slipper betala tillbaka pengar till Malmö FF för Kingsley Sarfo-övergången. Det meddelade skiljenämnden i dag.

Kingsley Sarfo värvades till Malmö FF från Sirius sommaren 2017, för knappa 15 miljoner kronor. Drygt ett år senare dömdes Sarfo av hovrätten till fängelse i två år och åtta månader för våldtäkt av barn. Han skulle också betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan och utvisas från Sverige i tio år.

Efter tingsrättens dom fick Sarfo sparken från Malmö FF och föreningen meddelade att spelaren skulle krävas på den sign on-bonus han fick när han värvades till klubben.

Dessutom krävde Malmö FF att få pengarna tillbaka från Sirius, då skåningarna menade att Sirius undanhållit information om spelaren. I dag kom skiljenämndens dom, som friar Sirius helt.

– Jag är oerhört lättad. Vi har som jag har sagt under hela processen varit övertygade om att vi har rätt, men sedan finns det alltid en osäkerhet så klart när man sitter ner under tre dagars förhandlingar, säger Ove Sjöblom, ordförande för Sirius till UNT.

För två dagar sedan avslöjade även UNT att Sarfo begär resning i Högsta domstolen sedan försvaret hämtat ett nytt födelsecertifikat som ska visa att flickan är född 2001, och således var 15 år och inte 14 när hon träffade Sarfo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.