Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sjöstrand om kritiken: Självklart stöttar jag Janne Visa alla (2)
Visa alla (2)

Sjöstrand: ”Självklart stöttar jag Janne”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens öppnade generalsekreteraren Håkan Sjöstrand dagens presskonferens med att visa sitt stöd för förbundskaptenen Janne Andersson.
– Det har skrivits en del om hur jag stöttar Janne kopplat till vissa utspel, säger Sjöstrand till SVT Sport.

Håkan Sjöstrand har tidigare gått ut och försvarat Zlatan Ibrahimovic efter den storm som uppdagats då fotbollsjournalisten Olof Lundh släppte en bok innehållande stark kritik. Därefter fick Sjöstrand kritik för att inte ha gått ut och försvarat Sveriges förbundskapten efter att Zlatan tidigare under året hängt ut Andersson på sociala medier.

På dagens presskonferens, där trupperna till kommande landskamper för U21 och A-landslaget presenterades, inledde generalsekreteraren med att förklara att han står bakom Janne Andersson till 100 procent.

– Det har ju gjorts vissa utspel på senaste tiden där det skrivits saker om hur jag stöttar Janne kopplat till vissa utspel som gjorts. Då kände jag ett behov av att gå ut och förtydliga att självklart stöttar jag Janne i alla avseenden, säger Sjöstrand till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer