Håkan Sjöstrand, svenska fotbollförbundet. Foto: Bildbyrån

Sjöstrand tillrättavisar Granqvist

Uppdaterad
Publicerad

Herrlandslagets lagkapten Andreas Granqvist riktade skarp kritik mot Svenska fotbollförbundet och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

– Herrarna har sänkt sin ersättning vilket är hedersamt men det gynnar inte damspelarna, vars avtal skrevs tidigare, säger Sjöstrand.

Nu har Granqvist och Sjöstrand rensat luften.

– Vi har suttit och pratat om den uppkomna situationen, säger Sjöstrand till Aftonbladet.

Damlandslaget i fotboll

Enligt Håkan Sjöstrand har Granqvist missuppfattat situationen kring landslagsavtalen för herr- respektive damlandslaget.

– Det finns ingen koppling till det avtal som fanns för damerna, vi diskuterade inte det under förhandlingarna. Men deras sänkning gör att vi kan använda pengar för att stärka övrig verksamhet, säger Håkan Sjöstrand.

Granqvist trött på jämställdhets-kritik

Diamantbollenvinnaren Nilla Fischers tacktal på fotbollsgalan, där hon talade om jämställdhet, fick flera av herrlandslagets spelare att känna sig utpekade.

Lagkaptenen Andreas Granqvist berättade under tisdagens pressträff, inför de kommande Nations League-matcherna, att han är trött på att få kritik – och att förbundet i stället borde stå i fokus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet