Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skadad Ekdal om Djurgårdens seger: ”Helt sjukt” Foto: SVT/Bildbyrån

Skadad Ekdal fick se större delen av matchen från sidan: ”Helt sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av första halvleken fick Hjalmar Ekdal utgå med en skadekänning. Han följde sedan Djurgården  – Gent från sidan.

– Det känns helt sjukt, säger Ekdal till SVT Sport efter 4-2-segern.

– Det var fantastiskt och vi leder gruppen på tio poäng. Det var ingen som trodde att vi skulle göra det efter fyra matcher. Det känns helt sjukt. Att vi skulle leda med 4-0 var inget vi trodde skulle ske, aldrig, säger Ekdal till SVT Sport. 

Före gruppspelet trodde de flesta experter att Gent var bästa lag.

– Vi var förberedda på att Gent är ett jäkligt bra lag. Vi utför matchen perfekt, säger Ekdal som klev av efter att ha suttit i gräset ett tag.

– Det drog väl till lite och jag vet inte hur det skulle gått om jag hade fortsatt. Det var en försiktighetsåtgård, förklarar Ekdal som motvilligt fick utgå.

– Det är de här matcherna man vill spela och att få gå av med en potentiell skada var mindre kul. Man ligger på gränsen efter att ha spelat många matcher, det kan hända saker till slut. Jag hann bli lite nervös vid 4-2 men tyckte att vi kontrollerade det bra, säger Ekdal.

Schüller hoppas spela derbyt mot AIK

En som fick följa matchen från sidan hela tiden var Rasmus Schülller.

– Det var lite nervöst att följa matchen från sidan men när vi ledde med 4-0 i början, var förvånad redan när det stod 3-0, av andra halvlek kändes det klart. Det blev klart till slut också även om de fick två mål. Det var aldrig en fråga om vilka som skulle vinna matchen, säger den finländske landslagsmannen som ådrog sig en lårskada mot Häcken i söndags.

– Det är glädjande att så många spelare levererar på en så hög nivå, säger Schüller som hoppas vara tillbaka mot AIK i derbyt på söndag.

Ex-elfsborgare i Gents lag

I Gent var den förre Elfsborgsspelaren Joseph Okumu tillbaka på svensk mark.

– Det här var inte alls vad vi räknat med. De var kliniska och gjorde mål på sina chanser. Om vi hade minierat chanserna vi gav dem hade vi haft en chans. Vi kan dock vända på det här och nå slutspelet, säger Okumu som kände av den fina inramningen trots att det var långt ifrån slutsålt med 16822 på plats.

– Det var en fantastisk stämning. Det var kul att vara tillbaka men resultatet gick inte som jag hoppades, säger Okumu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.