De franska spelarna firar avancemanget till VM-slutspelet 2018. Foto: TT.

Skakat Frankrike klart för VM

Frankrike är klart för fotbolls-VM 2018 efter seger med 2–1 hemma mot Vitryssland. Det var dock ingen övertygande seger för fjolårets EM-finalister.

När Atletico Madrid-stjärnan, frispelade Antoine Griezmann placerade in 1–0 mellan benen på målvakten, och Olivier Giroud motläggade in 2–0 strax därpå, såg VM-biljetten ut att vara helt säkrad utan någon större dramatik för Les Bleus. Tabelljumbon Vitryssland skulle dock göra match av det hela.

Hårresande miss av Vitryssland

Anton Saroka hittade en reducering innan pausvilan när han dök upp framför mål och tryckte in bollen. Och efter en bra vitrysk period i andra halvlek skulle han också ha gjort sitt och Vitrysslands andra för dagen. Men avslutet, halvmetern framför mållinjen, gick makalöst nog utanför.

VM-kval fotboll

I stället kunde Frankrike spela av matchen och börja planera för en sommar i Ryssland.

Ett poängtapp hade inte spelat någon roll för Frankrike, i och med att Sverige samtidigt förlorade borta mot Nederländerna med 0–2.