Sebastian Larsson (t.h.) ser slutet på landslagskarriären. Foto: Bildbyrån

Slutspelat även för Sebastian Larsson nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg har deklarerat att hans landslagskarriär snart är över. Når landslaget EM tackar han för sig efter slutspelet.
Han lär få sällskap av Sebastian Larsson.
– Det känns väldigt mycket som att det är sista rycket, säger mittfältaren.

Larsson, 35, spelar sin 118:e landskamp – om han blir uttagen – när landslaget kan säkra EM-spel mot Rumänien i Bukarest på fredagskvällen.

Sker så, väntar inte många landskamper till.

– Jag har aldrig fått frågan av någon i förbundet. Likadant om du frågar mig om hur länge jag spelar fotboll. Jag har inte satt något slutdatum, men det är långt till nästa mästerskap efter EM. Chanserna att jag spelar vidare i landslaget efter ett eventuellt EM är inte särskilt stora, säger han.

Ingen överraskning

Det är ingen överraskning att Larsson snart tackar för sig, snarare är hans egna ord en bekräftelse på vad de flesta insett och förstått.

VM i Qatar 2022 ligger långt in i framtiden – och för att vara aktuell där krävs att han satsar över ännu ett kval.

Och är bra nog för att vara med på den resan.

– Vi vet nog precis vilka som kan tänkas kliva av. Det känns ganska naturligt. Jag blev inte direkt chockad när jag läste vad Marcus (Berg) sagt, säger Larsson.

Flera pensionerar sig

Att han anar slutet gör inte drivkraften att nå EM större.

– Att få spela EM och VM är det man strävar efter med landslaget, men jag tror nog att hungern varit lika stor om jag känt i kroppen att jag haft fler mästerskap framför mig. Möjligheten att få avsluta i landslaget med ett slutspel vore fantastiskt.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist påpekade redan efter VM 2016 att han satsade mot ett sista mästerskap. Även högerbacken Mikael Lustig har varit inne på att hans tid i landslaget går mot sitt slut.

Landslagets nya stjärna, vem där?:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vem där? Foto: Kim Hägglund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer