Forsberg sköt Leipzig till åttondelsfinal

Emil Forsberg sköt Leipzig vidare till åttondelsfinal när man under torsdagskvällen besegrade Alexander Isaks Real Sociedad.

I den 89:e minuten kunde Forsberg skjuta in 3-1 på straff och nu väntar åttondel för tyskarna.

Det som skulle bli ett svenskmöte mellan Emil Forsberg och Alexander Isak, i Europa Leagues första möte mellan Leipzig och Real Sociedad, inleddes i stället utan svenskar på plan. Matchen slutade 2-2 sedan Emil Forsberg hoppade in och satte 2-2-målet.

I returmötet under torsdagskvällen fick Alexander Isak chansen från start, men Forsberg fick åter inleda på bänken.

Europa League

Efter en jämn första halvlek kunde ändå Leipzig gå till halvtid med en 1-0-ledning sedan man fått en straff i den 39:e matchminuten. När Emil Forsberg var bänkad klev Andre Silva fram för att skjuta in 1-0 för gästerna. Real Sociedads målvakt Mathew Ryan gick åt rätt håll och räddade straffen men släppte en retur som Willi Orban kunde sätta dit foten på.

Vann med 3-1

Andre Silva kunde sedan revanschera sig när han i den 59:e minuten stenhårt sköt upp bollen i nätttaket.

I den 64:e minuten byttes Emil Forsberg in och bara minuten senare kunde Sociedad reducera till 1-2.

I jakten på en kvittering och förlängning byttes norske landslagsstjärnan Alexander Sörloth in för Sociedad, men hemmalaget fick inte in något andra mål utan Forsberg fick som i första mötet också göra mål på straff.

1-3 blev slutresultatet och nu väntar åttondelsfinal i Europa League för Emil Forsberg och Leipzig.