Elanga slog till direkt i Champions League – snuvade Madrid på segern

Manchester United såg ut att gå mot en förlust mot Atlético Madrid i Champions League.

Men då byttes Anthony Elanga in och efter bara fem minuter på planen gjorde svensken sitt första CL-mål när han satte slutresultatet 1-1.

– Jag har drömt om stunder som dessa, säger Elanga till BT.

Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start som högerback och Anthony Elanga började på bänken för Manchester United i åttondelen borta mot Atletico.

Det började dock sådär för bortalaget. Efter bara sex minuter hade den portugisiska stjärnan João Felix stenhårt nickat in 1-0 för Atlético Madrid efter en fin boll av Renan Lodi.

Och innan de första 45 minuterna var spelade var hemmalaget väldigt nära att göra 2-0, när högerbacken Sime Vrsaljko dök upp vid bortre stolpen och nickade bollen på Lindelöfs ansikte och upp i ribban.

Succéinhopp av Elanga

Gästerna såg ut att gå mot en tung bortaförlust men Ralf Rangnick bestämde sig för att byta ut en trög Marcus Rashford mot Anthony Elanga. Fem minuter senare rullade 19-åringen in 1–1 efter en fin passning från Bruno Fernandes.

– Det var min första bolltouch. Jag har drömt om stunder som dessa, att göra mål i Champions League. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Elanga till BT.

– Vi spelade inte den bästa fotbollen, men vi steppade upp med bytena som vi gjorde. Rangnick (Ralf, tränare) sa till mig att göra som jag alltid gör, skrämma försvararna.

Returmötet spelas på Old Trafford i Manchester den 15 mars.