Se Sons drömmål i Tottenhams kross

Tottenham körde över Burnley med 5–0. Matchens behållning var helt klart Heung-Min Sons solomål från just utanför eget straffområde, en rush på runt 70 meter.

– När jag fick bollen försökte jag hitta Dele (Alli) för att passa honom men jag såg honom inte så jag bara forsatte rakt fram. Jag är glad över att kunna göra sådana här mål, säger Son enligt Reuters.

Tottenhams främste målskytt Harry Kane var imponerad.

– Sonny stal showen i dag. Det var ett ofattbart mål efter en fantastisk omställning, säger den engelske landslagsmannen.

Tottenham fick en drömstart på matchen när Harry Kane satte 1–0 efter bara fyra minuter. Fem minuter senare ökade Lucas Moura på till 2–0. Redan där var matchen i princip avgjord.

Kandidat till årets mål

Och efter en dryg halvtimme spelad stod Son Heung-Min för en riktig soloshow. Strax utanför eget straffområde tog han sats och dribblade och dribblade. När han hade dribblat av halva laget var han helt fri med Nick Pope i Burnley-målet. Där gjorde han heller inget misstag när Son rullade in 3–0.

I början av den andra halvleken gjorde sedan Harry Kane sitt andra mål i matchen till 4–0. Med dryga kvarten kvar assisterade Kane till Moussa Sissoko som fastställde slutresultatet till 5–0.

Säker seger

Suveräna serieledaren Liverpool hade inte heller några problem att vinna över Bournemouth. Till slut blev det en seger med 3–0 efter mål av Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita och Mohamed Salah.