Grimsby Town slog ut Southamton i FA-cupen Foto: Bildbyrån.

Southampton utslaget ur FA-cupen – av lag från fjärdedivisionen

Jumboplats i Premier League och utslaget av ett League Two-lag – Southamptons säsong blev just ännu deppigare.

Grimsby Town vann FA-cup-mötet med 2–1 och är klart för kvartsfinal.

– Vi har skrivit in oss i historieböckerna, säger Grimsbys tränare Paul Hurst till ITV.

Southampton var storfavorit att ta sig vidare från mötet med Grimsby Town i FA-cupen. Men när Gavan Holohan satte 1–0 till Grimsby Town på straff blev det tungt för hemmalaget Southampton. I andra halvlek tilldelades gästerna ytterligare en straff och 2–0 till Grimsby Town var ett faktum när samme Holohan gjorde mål.

Duje Caleta-Car reducerade sedan för Premier League-laget och i matchens slutskede hade Theo Walcott en boll i mål, som senare underkändes för VAR-granskning.

Vidare för första gången på 84 år

Matchen slutade 2–1 till Grimsby Town och laget, som ligger på 17:e plats i League Two, är klart för kvartsfinal i FA-cupen för första gången sedan 1939, skriver CBS Sports-journalisten Ben Jacobs på sociala medier.

– Vi kom hit och hoppades på ett mirakel och att nu vara i kvartsfinal är otroligt. Det är en fantastiskt dag, vi har skrivit in oss i historieböckerna, det är en väldigt speciell dag, säger Grimsbys tränare Paul Hurst till ITV.

Efteråt firade spelare, och enligt engelska medier runt 4 000 bortafans, med fiskar. Grimsby Town, som ligger på engelska östkusten, kallas nämligen för The Mariners (sjömännen)  och maskotten ”Harry the Haddock” är en upplåsbar fisk som supportrar tagit med sig på matcher sedan 1980-talet.

Tottenham utslaget av Championship-lag

Även Tottenham tvingades vika ner sig mot ett lag från en lägre division, nämligen Sheffield United. I 79:e minuten satte senegalesen Iliman Ndiaye målet för Sheffield som blev matchens enda. Därmed är Tottenham, som ligger fyra i Premiuer League, utslaget ur FA-cupen.