Sportbarägaren: ”Varför får vi ta alla skotten?”

Uppdaterad
Publicerad

Statsepidemiologen Anders Tegnell ser sportbarer som en ”absolut risksituation” om fotbollen skulle dra i gång.

Marcus Svensson, delägare i Glenn Sportsbar i Göteborg, är besviken på att barerna pekas ut på det sättet.

– Varför får vi ta alla skotten? Vi har ett regelverk, följer vi inte det kommer vi få stänga, säger han till SVT Sport.

Fotbollssäsongen diskuteras på många ställen just nu. Statsepidemilogen har flera gånger betonat att det inte är spelarna på planen som utgör den största risken för smittspridning.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, säger Tegnell till SVT Sport.

Corona och idrott

”Varför får vi ta alla skotten?”

Marcus Svensson, delägare i Glenn Sportsbar, är besviken på att sportbarer pekas ut som en anledning till att inte fotbollen kan komma i gång.

– Den frågan hade jag velat ställa till Miljöförvaltningen och till Anders Tegnell. Varför får vi ta alla skotten? Varför får restaurangbranschen och sportbarerna ta alla skotten? Vi har ett regelverk, följer vi inte det kommer vi få stänga. Varför är man inte på större byggvaruhus och matbutiker där det är fullt med folk varje helg?

Svensson säger att man följer alla Folkhälsomyndighetens restriktioner och menar att man kommer att fortsätta med det även om exempelvis allsvenskan drar igång.

– Även om det kommer mer folk måste man följa regelverket. I så fall får man sätta en vakt i dörren precis som andra verksamheter och branscher gör, säger han.

”Allsvensk fotboll gör ingen skillnad”

Rasmus Forsström, krögare på Restaurang Olivedal i Göteborg, håller med.

– Vi har de restriktioner vi har att utgå ifrån. Om vi har quiz eller det är allsvensk fotboll gör det ingen skillnad för vår verksamhet. Vi tar in så många vi får utan att det blir trängsel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet