Kadeisha Buchanan, här i duell med Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Stjärnspelaren blir klubbkompis med Magdalena Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiska landslagsspelaren Kadeisha Buchanan skriver treårskontrakt med Chelsea. 26-åriga Buchanan har spelat de fem senaste åren i Lyon där hon bland annat tagit hem fem Champions League-titlar.

Kadeisha Buchanan har en framgångsrik internationella karriär bakom sig. Förutom Champions League-titlarna har hon vunnit OS-guld med Kanada. Hon har också varit nominerad till Ballon d’Or samt varit uttagen i FIFPros världselva.

– Jag kommer till Chelsea med samma ambitioner som jag alltid har, vinna titlar och bli den bästa spelaren i världen. Det är hög tid att vinna Champions League trofen till London, säger Kadeisha Buchanan i ett pressmeddelande.

Klubbkompis med Magdalena Eriksson

Kapten i Chelsea är Magdalena Eriksson som lett Londonlaget till tre raka ligavinster. Någon Champions League-titel har det däremot inte blivit för Chelsea som efter att ha nått finalen i fjor, åkte ur redan under gruppspelet i höstas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.