Sverige möter Tyskland i februari. På bild: Fridolina Rolfö, Elin Rubensson, Sofia Jakobsson & Lena Oberdorf Foto: Bildbyrån

Stormatch väntar Sverige i VM-uppladdningen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damlandslag i fotboll får tufft motstånd i den första landskampen VM-året 2023.

Världstvåan Tyskland står för motståndet den 21 februari i tyska Duisburg.

Den första samlingen för året sker redan i januari i Portugal, men då det inte är något officiellt landslagsfönster består den truppen i huvudsak av spelare från damallsvenskan, och man kommer i nuläget inte att spela någon landskamp.

I februari är det dock fritt fram att plocka in stjärnorna som spelar i de europeiska storlagen. Inför matchen mot Tyskland kommer Peter Gerhardssons lag att befinna sig i spanska Marbella.

Damlandslaget i fotboll

”En viktig samling”

”Det känns bra att samlingen i februari i det stora nu är klar och planerad. Det blir en givande vecka i Marbella, med bra förutsättningar för träning och match, innan vi sedan avslutar samlingen med en riktigt högkvalitativ landskamp mot Tyskland. Det kommer bli en viktig samling för oss i förberedelserna inför sommarens VM”, säger Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Under lägret i Spanien, 13–21 februari, ska Sverige senare planera in ytterligare en landskamp.

Sverige ligger för närvarande trea på världsrankningen, en placering bakom just Tyskland. VM spelas 20 juli–20 augusti i Australien och Nya Zeeland.

KLIPP: Lindahl tillbaka i landslaget (6 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet