Foto: Bildbyrån

Supporter död efter italienska stormatchen

Uppdaterad
Publicerad

En supporter har avlidit efter kaosscenerna som utspelade sig efter stormatchen mellan Inter och Napoli på onsdagen.

Flera supportrar ska även ha blivit knivskadade, rapporterar AP.

Nu kan Inters fans stängas av resten av säsongen.

Napoli förlorade annandagens Serie A-match mot Inter med 1–0, men efterspelet har kommit att handla om allt annat än fotbollsmatchen.

Under stora delar av matchen fick Napolis försvarare Kalidou Koulibaly motta rasistiska glåpord. Nu rapporterar AP dessutom att fyra Napolisupportrar har blivit knivskadade och att ett Interfan har avlidit.

Enligt uppgifterna handlar dödsfallet om en 35-årig man som ska ha blivit påkörd av en bil. En 43-årig man har dessutom fått föras till sjukhus med ett knivsår i magen, övriga klarade sig lindrigt.

Interfans kan stängas av

Polisen i Milano har nu begärt att Inters supportrar ska bli avstängda från att resa till bortamatcher för resten av säsongen och att den norra läktaren på San Siro, där ultrasfansen står, ska stängas av till slutet av mars 2019.

– Nästa gång det händer kommer vi sluta spela och lämna planen, även om det betyder att vi förlorar matchen, sa Napolitränaren Carlo Ancelotti om rasismanklagelserna efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.