Sverige var B-betonat i matchen mot Danmark i kväll.

Danmark likaså.

Men svenskarna var ändå chanslösa, och förlorade med 0–2.

– Underkänt av Sverige, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Det var två B-betonade lag som ställde upp i kvällens match i Köpenhamn. Sverige ställde upp i princip helt utan ordinarie spelare, och ett coronastukat danskt lag hade femte(!)målvakten Oliver Christensen från start.

Men av två B-betonade lag var det Danmark som var klart bäst. Laget styrde, utan att glänsa, och vann fullt välförtjänt med 2–0.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är en match där vi får slita hårt. Danmark är skickliga med bollen och de är skickliga i sitt press-spel, så de stör oss när vi själva ska spela anfallsspel, säger mittbacken Marcus Danielson.

Wind satte 1–0

Det första målet kom drygt en kvart in i den andra halvleken. Mathias Jörgensen skarvade en hörna till en fristående Jonas Wind vid bortre stolpen, som enkelt satte 1–0.

– Det är självklart ett mål som vi kan göra det bättre på. Jag har inte sett det i efterhand, men den rinner igenom allihopa och han petar in den på bortre, så det kan vi göra bättre, säger mittbacken Marcus Danielson på en digital presskonferens efter matchen.

Debutant nätade

Knappa kvarten senare spelade sig Danmark snyggt, efter ett inkast, 2–0. Efter inkastet ”klapp-klapp”-spelade sig danskarna från vänster in till den högra delen av straffområdet där debutanten Alexander Bah stod helt fri och kyligt avslutade invid den vänstra stolpen.

– Ett vackert mål, där danskarna spelar bort oss och där vi går bort oss i ett tidigare läge så de kan göra tvåan, säger den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, som ledde landslaget i coronasjuke Janne Anderssons frånvaro.

Larsson närmast svenskt mål

Sverige spelade upp sig en aning i den senare delen av matchen, då bland andra Sebastian Larsson och Dejan Kulusevski byttes in. Just Larsson var den som, bara ett par minuter efter 0–2-målet, hade Sveriges bästa chans. Han slog en frispark från vänster, som den danske målvakten styrde i ribban.

0–2 stod sig matchen ut, och Sveriges tredje raka förlust var därmed ett faktum. Nästa match spelar landslaget på lördag, då Kroatien väntar i Nations League.

– Jag är rätt besviken. Alla vill visa mycket, så kanske tänker man lite för mycket på sig själv, säger Mattias Svanberg till C More.