Foto: Bildbyrån

Svalt intresse för kvällens landskamp

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för kvällens landskamp mot Tjeckien är inte på topp. Det lutar åt en publiksiffra en bra bit under 20 000. ”Träningsmatcher i mars brukar vara lite sämre”, säger Lena Danielsson, biljettansvarig på Svenska fotbollsförbundet, till SVT Sport.

EM-genrep, en av Zlatans sista föreställningar och EM-klara Tjeckien som motståndare. Nej, det lockar inte den svenska fotbollspubliken. Vid lunchtid var endast drygt 16 000 biljetter sålda till landskampen på Nationalarenan.

– Det är ganska normalt. Träningsmatcher i mars brukar vara lite sämre, säger Lena Danielsson, biljettansvarig på Svenska fotbollsförbundet, till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Är ni nöjda med det?

– Nöjda är vi aldrig om det inte är jättemycket publik. Klart vi ville se mer folk än det verkar bli nu men man får också se till hur situationen ser ut. Ett problem är att det är påsklov.

Det här är ändå ett EM-genrep, borde inte det vara större intresse?

Ja, dessutom är det ett motståndarlag som kommer att spela i EM. Det jobbas för fullt med olika alternativ för att öka intresset men det är jättesvårt. Jag tror att det kommer att se annorlunda träningsmatcherna i maj och juni, då har det börjat bli lite mer EM-känsla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet