• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Caroline Seger missar VM-kvalsamlingen med landslaget. Foto: Bildbyrån

Svensk smäll: Seger missar VM-kvalsamling

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Seger fick se på från bänken när Rosengård bärgade SM-guldet.

Nu meddelar 36-åringen att hon missar kommande VM-kvalsamlingen

– Jag stannar hemma, säger hon till TT.

3–2 borta mot Piteå innebär att Rosengård återigen är svenska mästare i fotboll.

Lagkapten Caroline Seger hade inte räknat med att guldet skulle säkras redan nu, med två omgångar kvar. Men efter Häckens poängtapp fick Rosengård anledning att jubla.

– Det känns lite speciellt att vinna på det här viset. Jag trodde att Häcken skulle ta tre poäng i dag. Äntligen. Det är kul att vara tillbaka, säger hon.

”Har problem med benet”

Under guldfirandet förklarade Seger varför hon inte kom till spel i matchen.

– Jag har lite problem med ena benet. Vi bestämde att jag skulle få lite vila. Som tur är fick man se detta på bänken. Det känns fantastiskt kul. Jag är glad för klubben och alla spelare, säger hon.

Under måndagen samlas svenska landslaget inför VM-kvalmatchen mot Irland och landskampen mot Skottland, men nu bekräftar Seger att hon inte följer med.

– Jag åker inte med. Jag stannar hemma och rehabar. Det känns bra, säger hon.

Berglund ersätter

Seger ersätts av lagkamraten Emma Berglund.

– Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds imorgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

SE MER: Här firar Rosengård SM-guldet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.