Foto: Bildbyrån

”Svenska cupen kan inte komma igång 1 juni”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cupen kommer inte att återupptas som planerat den 1 juni och ännu är inget spikat kring de allsvenska starterna.

Det blev kontentan av fredagens möte.

– Svenska cupen kan inte komma igång 1 juni om man ska följa FHMs rekommendationer, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till Sportbladet.

Svenska fotbollförbundet har arbetat fram en strategi som presenterats för Folkhälsomyndigheten i förhoppning om att kunna starta upp säsongen.

Under förra veckan satt Svenska fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten i möte för att utreda svensk fotbolls möjligheter att dra igång säsongen. Under förmiddagen träffades de på nytt.

Denna gången var även Riksidrottsförbundet närvarande och via sin hemsida meddelar de att Folkhälsomyndigheten inte kan göra några förändringar gällande de allmänna råden i dagsläget, och därmed kan man inte ge något specifikt datum för när matcher kan återupptas.

Samtidigt meddelar de att Folkhälsomyndgheten att man kommer med nya besked och riktlinjer första veckan i juni.

Mötet resulterade alltså inte i något nytt kring de allsvenska starterna, som just nu är planerad att ske i mitten på juni. Däremot beslutades det att svenska cupen inte kommer kunna återupptas den 1 juni.

KLIPP: Sjöstrand: ”Fotbollen har näringsförbud just nu”

SÄNDNING: Inget svenska cupen i juni – fotbollen kritiserar Folkhälsomyndigheten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.